شهر خشتی کهن
یزد موزه قصر آیینه یزد را در دل بنایی بی نظیر که متعلق به دوران پهلوی اول می باشد، جای داده است. این موزه در گذشته مهمانسرای خصوصی آقای صراف زاده بازرگان و وكیل مجلس بوده که در سال ۱۳۷۷ به موزه تغییر کاربری داده است. ساختمان موزه به صورت کوشکی در دل باغی زیبا با وسعت ۸۱۷۴ متر است و در خیابان آیت الله کاشانی روبرو پارک هفتم تیر، واقع می باشد.
معماری موزه قصر آیینه یزد ترکیبی از معماری سنتی و اروپایی می باشد. این ساختمان دارای اتاق های متعدد؛ شاه نشین، حوضخانه و سرویس است. پنجره های ساختمان مشبک و دارای شیشه های رنگی هستند و درهای موزه هم چوبی اند. استخری در میان حیاط بزرگ آن ساخته شده و اتاق هایی با تزیینات گچ بری های پیچیده و خلاقانه و نقاشی های مینیاتوری تماشایی رو به این استخر قرار دارند. حوضخانه موجود در موزه که بیشترین تزیینات را در مقایسه با بخش های دیگر دارد، و محل به نمایش گذاشتن آثار نقاشی و عکاسی هنرمندان یزد می باشد.
این موزه تاریخی به علت داشتن دیوارها و سقفهای آینه کاری و دام انداختن نور در فضای درون موزه و نور بخشی به جای جای موزه، لقب آیینه و روشنایی را از آن خود کرده است. راهروهای تو در تو و حوض خانه و اشیای ارزشمند قرار گرفته در موزه همچون مجموعه خطی، اسلحه، قلمدان، طپانچه، سکه، کتب، تمبر، قفل، دهنه اسب و برنزهایی از لرستان از قسمت های منحصر به فرد آن هستند. یکی از محبوبترین بخش های موزه بخش وسایل روشنایی آن است که، چراغ های نصبی، چراغ های آویزی، چراغ های دستی، انواع شمع های سوز، انواع نفت سوزها، گاز سوزها و برق سوزها در آن قابل دیدن می باشند. قدیمیترین شیء موزه،
پیه سوز هایی به قدمت دوره ساسانی است.