آتشکده آتشکوه یکی از مهمترین آثار به جا مانده از دوره ساسانیان در ایران است که در نزدیکی شهر نیم ور، در استان مرکزی واقع شده است. این آتشکده در ۱۳کیلومتری شهر محلات در دامنه کوه آتشکوه و در کنار رودخانه آتشکوه قرار گرفته و مساحتی حدود ۶۰۰ مترمربع را در بر می گیرد. در حال حاضر آتشکده خاموش است و قسمت های زیادی از بنای آن از بین رفته و تنها ستونهایی از آن برجای مانده است. بنای چهار طاقی آتشکوه شامل ستونهای سنگی استوانهای شکل از سنگ و ساروج می باشد که بر روی یکدیگر استوار شدهاند.
در گذشته این بنا دارای اتاقهای سرپوشیده و محلی برای برافروختن آتش بوده است. دو تالار شرقی و غربی و یک راهرو، سه قسمت اصلی تشکیلدهنده این بنا بوده اند. تالار شرقی که به نظر تالار اصلی می باشد، محل قرار گرفتن آتشدان و محلی برای نیایش بوده که خود شامل یک تالار مربع شکل با اضلاع ۱۲ متر و ۶۰ سانتیمتر است. در ساخت بنا از آجرهای چهارگوش با نمای سنگ استفاده شده و برای بالا بردن استحکام بنا، درون دیوارها تیرچه چوبی به کار رفته است. در جبهه غربی چهارطاقی، سازهای شبیه ایوان قرار گرفته که به نظر در دورههای بعد به بنا اضافه شده است.
در این بنا مانند چهارطاقی نیاسر و نویس، ملاحضات تقویمی و تناسبات با نقاط طلوع خورشید به هنگام اعتدالین و انقلابین در نظر گرفته شده است. محور بنا و ساختار آن، نسبت و اندازه طول پایهها به فاصله میان آنها و زاویههای منتج شده از آن با توجه به ارتفاع محلی به گونه ای می باشد که در روزهایی از سال، پرتوهای خورشید در راستاهای سنجیده شدهای از بنا میتابند و از روزنهها قابل رویت هستند. جالب است بدانید کوههای سنگی آتشکوه یکی از بزرگترین منابع معادن سنگ تراورتن در جهان می باشند که درقسمت جنوب شرقی شهر نیم ور و درنزدیکی نمایشگاه بینالمللی سنگ نیم ور و شهرک صنعتی نیم ور قرار گرفته است.