آتشکده آذرگشسب

استان آذربایجان غربی، ۴۳ کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب
معرفی

آتشکده‌ آذرگشسب یا تخت سلیمان از بزرگ‌ترین آتشکده‌های فلات ایران است که در تخت سلیمان، در ۴۹ کیلومتری شمال شرق شهر تکاب واقع شده است و در قرن‌های پیش از فتح اعراب مهمترین مرکز دینی‌مذهبی شاهنشاهی ساسانیان بود. قلعه تاریخی آذرگشسب، یکی از بناهای تاریخی مهم جهان بوده و از بخش های مختلفی چون آتشکده آذرگشسب، آتشکده شاهی و جنگ آوران، معبد آناهیتا، ایوان خسرو، دروازه ها، آتشگاه های کوچک تشکیل شده است. آتشکده‌ آذرگشسب بزرگ‌ترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و پرستشگاه ایرانیان در قبل از ورود اسلام به ایران به‌شمار می‌رفت و در زمان حمله اعراب به ایران برای جلوگیری از تخریب قلعه، آن را با داستان‌هایی از سلیمان پیامبر تقدس بخشیدند تا مورد هجوم اعراب قرار نگیرد و تخریب نشود.



دشتی وسیع دور تا دور تخت سلیمان را فرا گرفته و تمامی آثار این مجموعه درون یک حصار و دیوار بیضی شکل، در اطراف دریاچه‌ای رسوبی  جای گرفته اند. آتشکده آذرگشسب که در ضلع شمالی دریاچه قرار گرفته، دارای نمایی چهارطاقی است و آتش درون سازه محراب آن دیده می شود و راهروهای مخصوص مراسم عبادی نیز در اطرافش قرار دارند. در سمت راست چهارطاقی دومین اتاق مهم این آتشکده قرار گرفته که در این اتاق، آتش را زمانی که برای نیایش در معرض دید نبود شعله‌ ور حفظ می‌کردند. حصار بیرونی تخت سلیمان با ارتفاع ۱۴ متر و ضخامت ۵ متر از سنگ های لاشه‌ای ساخته شده و در لایه بیرونی حصار ۳۸ برج دفاعی مخروطی شکل و سنگ های تراش دار وجود دارند که قدمت آن ها به دوره ساسانی برمی گردد.



ایوان بلندی مربوط به دوره ی ساسانی که به ایوان خسرو معروف است از آجر قرمز و ملات ساروج ساخته شده که امروزه تنها دیوارهایی از آن باقی مانده است. دریاچه ای که در مجموعه تخت سلیمان واقع شده از عمق بیش از ۱۲۰ متری از درون زمین به سطح می‌آید و به زمین‌های اطراف می‌ریزد و به دلیل املاح زیادی که به همراه دارد برای آشامیدن و کشاورزی مناسب نیست. بر خلاف تصور همگان، این یک دریاچه نبوده و هیچ آبی به آن نمی‌ریزد و رسوب‌های حاصل از این املاح در طی قرن‌ها، لبه چشمه را شکل داده و متغیر کرده‌اند. درجه حرارت آب این دریاچه در تابستان و زمستان یکسان و ۲۱ درجه است که اثباتی برای تأمین شدن آب دریاچه از یک سفره زیرزمینی بسیار عمیق می باشد. ساعت بازدید از این مجموعه تاریخی در نیمه ی اول سال از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ عصر و در نیمه ی دوم سال از ساعت ۸ صبح تا ۱۷:۳۰ عصر می باشد.


مشاهده بیشتر
مشخصات
نوع جاده آسفالت
استان آذربایجان غربی
شهر تکاب
آدرس استان آذربایجان غربی، ۴۳ کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب
دسته‌بندی تاریخی
ثبت ملی ایران
ثبت یونسکو
سال ساخت (قدمت) قبل از اسلام
ورودی (بلیط) دارد
مشاهده بیشتر
امکانات و ویژگی ها
پوشش اینترنت 4G
بوفه
سرویس بهداشتی
دسترسی به وسایل نقلیه عمومی
پارکینگ
مشاهده بیشتر
روی نقشه
برنامه های سفر مرتبط
برنامه سفر 3 روزه به آذربایجان غربی
جاذبه های مرتبط
معبد آناهیتا تکاب آذربایجان غربی تکاب
غار سهولان آذربایجان غربی مهاباد
آبشار شلماش آذربایجان غربی سردشت
آرامگاه شمس تبریزی آذربایجان غربی خوی
تخت سلیمان آذربایجان غربی تکاب
تجربه سفر
ارسال نظر
مشاهده نظرات بیشتر
{{-name-}}
امتیاز: {{-score-}}/۱۰
{{-date-}}
{{-title-}}
{{-text-}}