آسیاب گبری از بناهای بجا مانده از دوران شاپورساسانی است و در محله قاضی آباد، خیابان اول خرمآباد استان لرستان قرار گرفته و از بناهای عامالمنفعه شهر به شمار می رفت. آسیاب گبری تا زمان قاجار نیز مورد استفاده مردم خرم آباد قرار میگرفت اما در حال حاضر بلا استفاده است. طول ساختمان آسیاب گبری یا آسیاو گاری ۲۶ متر و عرض آن ۶ متر و ارتفاع آن ۱۱/۵ متر می باشد؛ ساختمان آسیاب مکعب مستطیل شکل می باشد. ساختمان آسیاب را با استفاده از سنگ های تیشه خورده و قلوه سنگ همراه با ملات ساروج بنا کرده اند.
درگذشته این آسیابها با استفاده از نیروی طبیعی آب یا باد کار می کردند و کمی پیشتر از آن نیز از نیروی بازوی انسان یا حیوانات برای آسیاب کردن غلات بهره می گرفتند. تنوره آسیاب اصلی ترین بخش آسیاب می باشد که به شکل ناقص و بر عکس طراحی و ایجاد شده است. برای استفاده از نیروی آب در آسیاب، آب ذخیره شده از روزنه ای کوچک با فشار، پره های سنگ آسیاب را به حرکت در می آورده است. سنگ های آسیاب مقاوم و به شکل دایره می باشند که دارای دو نوع ثابت و متحرک هستند. فضای اصلی آسیاب ها در دل زمین جای گرفته بود و بخشی از فضای آسیاب نیز برای نگهداری جوال گندم، آرد و استراحت آسیابان استفاده می شده است.
برای ترمیم و مرمت آسیاب گبری کارهایی از جمله سبک سازی و خاکبرداری، دیواره چینی و بند کشی صورت گرفته است؛ در حال حاضر آسیاب گبری خرم آباد در محوطهای مسکونی واقع شده و به راحتی میتوان از خیابان طیب به این مکان رفت. با توجه به قدمت استان لرستان و شهر خرم آباد، میتوان جاذبههای تاریخی بسیاری را مورد بازدید قرار داد که از جمله آن ها می توان به مناره آجری در محوطه پارک شقایق، قلعه فلک افلاک، خانه آخوند ابو، مجموعه رستوران حمام گپ و دریاچه کیو اشاره کرد.