یکی از زیباترین بازارهای ایرانی، بازار بزرگ اصفهان است که در حاشیه میدان نقش جهان قرار دارد و آثار فرهنگ و هنر ایرانی را در همه ی قسمت های آن می توان دید، همچنین حجرهها و دکانهایی دارد که از 400 سال گذشته تاکنون درحال فروش کالای قدیمی خود هستند. این مکان در سه دوره آل بویه، سلاجقه، صفویه باعث پیشرفت و شکوفایی مردم بوده است. بخشهایی مثل سراها، تیمچهها، راستهها، کاروانسراها، مساجد، مدرسه نیماورد، مدرسه صدر، مسجد جارچی باشی و مدرسه ملا عبدالله و حمام از بناهای موجود در این بازار می باشند که اجناس مختلفی مثل صنایع دستی، پارچه، پوشاک، طلا و زیورآلات، فرش، ادویه و گیاهان دارویی در آنها عرضه می شود.
با ارزش ترین صنایع دستی اصفهان از ترمه و میناکاری تا قلمزنی و خاتمکاری، در بازار یافت می شوند. در ساخت این مکان از آجر چینی و در قسمتهای خاصی از کاشی کاری های زیبایی استفاده شده است؛ سقف راستههای بازار هم گنبدی و آجری است و در محل تلاقی دو راسته چهارسوها با گنبدهای مرتفع تر از گنبد راستهها قرار دارند. سراها محل تجمع کالاها و حجرههای راسته، محل عرضه کالاها و صنایع هستند. بازار زرگران و مسگران با فروش ظروف مسی و برنزی دست ساز، ظروف عتیقه و زیورآلات، شکوه خاصی به بازار داده اند و باعث رونق گردشگری و مجذوبیت هر چه بیشتر بازار شده اند.
بازار بزرگ اصفهان ورودی های زیادی دارد البته بهترین آنها در میدان نقش جهان جای دارد و به نام سر در قیصریه که از جاذبههای ارزشمند و تاریخی اصفهان می باشد، معروف است و امتداد بازار بزرگ به مسجد جمعه اصفهان و در آخر به بازار عریان می رسد. این بازار را به دلیل نزدیک بودن به گنبد نظام الملک و مسجد جامع، بازار نظامیه یا نظام الملکی نیز نامیده اند و در نیم قرن گذشته رشتههای متعددی این بازار را به بازارهای دروازه طوقچی و بازار غاز و میدان وصل می کردند.