بازارهای قدیمی یزد جزو جاذبه های تاریخی شهر محسوب می شوند و گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می کنند. در این میان بازار خان یزد، بزرگ ترین بازار تاریخی این شهر است و به دوران ناصرالدین شاه قاجار تعلق دارد. این بازار از دو بخش شمالی جنوبی و شرقی غربی تشکیل شده، بخش شمالی جنوبی ۵۳ باب مغازه و بخش شرقی غربی نیز ۱۰۰ حجره دارد. در مجموع، حدود ۱۵۳ مغازه فعال و بخش های مختلفی همچون بازار، حمام، میدان و مدرسه نیز در آن جای دارد. بخشی از این مجموعه در دوران افشاریه بنا شده است. به دلیل معماری خاص بازار و استفاده از مصالحی چون خشت، گل، آجر و گچ برای ساخت آن حتی در روزهای گرم سال هم هوای بازار خنک است.
هر قسمت از بازار خان یزد نام ویژه ای دارد و در هر کدام از این بخش ها، حرفه خاصی در حال انجام می باشد. بازار زرگری، بازار پنجهعلی، بازار قیصریه، بازار علاقبندی، بازار کاشیگری، بازار چیت سازی، بازار ملا اسماعیل، بازار افشار، بازار صدری، بازار دروازه مهریز، بازار مسگری و بازار نخود بریزها جزو بخش های مختلف آن هستند. بازار دروازه مهریز با ارتفاع چهار متر در قسمت شمالی و جنوبی بازار خان قرار گرفته و از مصالح خشت و گچ و آجر در ساخت آن استفاده شده است. بازار کاشیگری شامل مجموعه های آهنگری متعلق به زمان افشاریه است و ابزارها و محصولات فلزی به وفور در آن یافت می شود. بازار پنجه علی یا همان بازار مسگران، محل ساخت و عرضه ظروف زیبای مسی است و به دلیل علاقه مردم به ظروف مسی و خرید سوغاتی، شلوغ تر از قسمت های دیگر می باشد.
بازار خان در گذشته مخصوص خان ها و بزرگان بوده و همه مردم نمی توانستند از آن استفاده کنند؛ دلیل انتخاب این نام برای بازار هم همین است. برای بازدید از بازار خان یزد، می توانید از اواسط پاییز تا اردیبهشت را انتخاب کنید .زیرا خیالتان از آب و هوای خشک و کویری در فصل تابستان و سرمای شدید شبهای زمستان راحت خواهد بود. اما اگر می خواهید سفری به دور از شلوغی و در خلوت داشته باشید می توانید در زمانی غیر از این بازه برای سفرتان برنامه ریزی کنید. دستمال، ترمه یزدی، جواهرت و طلا جزو سوغاتی های ارزشمند خان یزد هستند.