بازار قزوین با هزار سال قدمت و معماری جالب و قدیمی خود، یکی از بهترین بناهای تاریخی و از مهمترین مکان های دیدنی استان قزوین می باشد. در دوره صفویه، قزوین برای مدتی پایتخت ایران بود که بازار نیز در آن زمان رشد و توسعه یافت. این بازاردر دوران قاجار با ایجاد کاروانسراها، سراها و تیمچه ها توسعه خود را ادامه داد و با واقع شدن قزوین در محور ارتباطی پایتخت به غرب و شمال کشور، این بازار موقعیت حساس و قابل توجهی در اقتصاد کشور به دست آورد.
ساختمان بازار با چهارده هکتار مساحت دارای سه ورودی اصلی است که دو ورودی آن در خیابان امام خمینی (شمال) و یک ورودی در خیابان مولوی (غرب) واقع شده است. در دوره صفویه محیط بازار گسترده تر شده و هر بازار مربوط به صنفی خاص بود؛ در گذرگاه هر کدام از این بازارها، مسجد، حمام، سراها، تیمچهها و قیصریه هایی قرار داشت که از این میان، تیمچهها به مرکز تجارت و قیصریه به محل صنعتگران اختصاص داده شده بود. بازار قیصریه قزوین با تاقهای آجری و ارتفاع بسیار زیاد، بخشهایی از این بازارمی باشد که دارای چهار دروازه است؛ در شمالی به تیمچهی سرباز، در جنوبی به تیمچهی سرپوشیده، در شرقی به سرای وزیر و در غربی به چهارسوقی کوچک باز میشود.
مهمترین فضاهای این بازار شامل مسجدالنبی، کاروانسرای سعدالسلطنه، کاروانسرای وزیر، سرای حاج رضا، سرای رضوی، تیمچههای روباز و سرپوشیده می باشد. بیش تر تزئینات این بازار نمونه های خاصی از آجرکاری و کاشی کاری می باشند. بازار قزوین مجموعه ای از بناها و آثار با ارزش تاریخی می باشند که این نزدیکی آنها باعث تسهیل در بازدید از آنها می شود. علاوه بر دیدن مکانهای تاریخی می توانید در بازار از صنایع دستی شهر قزوین مانند گلیم، مشبک فلزی، گیوه، نمونه های خوش نویسی و نقاشی پشت شیشه دیدن کنید. در بخش های دیگر بازار می توانید سوغاتی های این شهر مانند نان برنجی، باقلوای قزوین، نان قندی، نان چرخی و شیرینی های قزوینی دیگر را تهیه کنید.