تالاب خورآذینی یکی از چهار تالاب بین المللی استان هرمزگان بوده که به دلیل وجود جنگلهای مانگرو در آن، به عنوان یکی از تالابهای منحصر به فرد کشور شناخته میشود. تالاب آذینی (خور آذینی) که به عنوان تالاب دلتای رود گز و رود حرا (هیوی) در فهرست سایتهای رامسر ثبت شده در جنوب دهستان بیابان از توابع شهرستان میناب و تقریباً در 35 کیلومتری جنوب غربی شهر و بندر سیریک قرار دارد. این تالاب حدود 40 کیلومتر طول و 15 هزار هکتار مساحت دارد. با توجه به پهنه وسیع تالاب، روستاها و مراکز جمعیتی زیادی در شعاع 5 تا 7 کیلومتری این تالاب قرار دارند که برخی از آنها شامل روستای گناری، روستای بازگرد، روستای داپتی، روستای گاراندهو، روستای گز پیر و روستای مهرگی هستند.
تالاب آذینی از شگفت انگیزترین تالاب های گرمسیری کشور و مجموعه ای از جنگل های مانگرو با دو گونه برتر حرا و چندل و تنها رویشگاه چندل در کل منطقه ساحلی جنوب ایران میباشد. تالاب خورآذینی یک تالاب سیلابی است و وجود درختان حرا و چندل در آن سبب به وجود آمدن زیستگاه دائمی برای خرچنگ و ماهی گل خورک شده است. این تالاب رویشگاه جنگلی مهمی است که به لحاظ تنوع اکولوژی و موقعیت جغرافیایی خاص، زیستگاه ارزشمندی برای گونههای جانوری و گیاهی است.
تالاب خورآذینی یکی از نواحی مهم برای زمستان گذرانی پرندگانی مانند پلیکان پا خاکستری، حواصیل خاکستری، اکرت بزرگ و اکرت ساحلی و گیلانشاه حنایی که جز پرندگان در خطر انقراض هستند، میباشد. پرندگان خشکزی مانند تیهو، دلیجه، بلبل خرما و لیکو در حاشیه تالاب زندگی میکنند. به دلیل جزر و مدی که در تالاب اتفاق میافتد بسیاری از ماهیان دریای عمان نیز وارد این تالاب زیبا میشوند. بهترین زمان رفتن به این تالاب فصلهای زمستان است، چون هم هوا خنک و بهاری است و هم میتوان شاهد حضور پرندگان مهاجر در این منطقه باشید.