رغز نام درهای در بخش فسارود شهرستان داراب در استان فارس است که به عنوان عروس دره های آبی ایران در دل طبیعتی بکر و دلنواز در میان رشته کوههای زاگرس جنوبی واقع شده است. رغز در لغت به معنی راه بکر و لغزنده است، اما مردم محلی این مکان را به دلیل آب زلال آن با نام رودخیز میشناسند. تنگه رغز در سال های اخیر شناخته شده است و منطقهای بنام حسن آباد، در جنوب شرقی استان فارس قرار دارد که از شمال به شهرستانهای نیریز و استهبان، از غرب به شهرستان فسا، از جنوب به شهرستان لار و زرین دشت و از شرق به استان هرمزگان محدود میشود. این دره آبی زیبا از ۶۴ آبشار و ده ها حوضچه تشکیل شدهاست که چهارده آبشار آن بزرگ وقابل توجه است و همینطور برخی از آبشارها، توسط گروههای کوهنوردی واهالی محل نامگذاری شده است.
در حد واسط منطقه سرچشمه و دره جنوبی رغز، دهها آبشار و آبگیر زیبا در شکلهای مختلف وجود دارد که پیمایش آنها تنها با استفاده از وسایل فنی و دره نوردی امکانپذیر می باشد. بلندترین آبشار این دره، آبشار آذرخش به ارتفاع ۶۵ متر و آخرین آبشار تنگه، آبشار وداع با ارتفاع ۴۶ متر است که به دلیل ارتفاع آن ها برای یک فرود حرفهای با استفاده از طناب مخصوص کوهنوردی بسیار مناسب می باشد. با توجه به شفافیت آب، عمیق بودن حوضچه زیر آبشار کاملا مشخص است. آبشار کبوتر به ارتفاع ۲۵ متر، آبشار نگین با ارتفاع ۱۶ متری، آبشار دماغه با ارتفاع ۱۲ متر، آبشار حکمت با ارتفاع ۱۱ متر و آبشار گلاب حوضچه به ارتفاع ۱۱ متر که همگی جزو آبشارهای قابل دسترس تنگه رغز می باشند.
از منطقه سرچشمه نیز بدون وسایل فنی امکان بازدید از چندین حوضچه و آبشار وجود دارد و نهایتا با رسیدن به آبشار بلندی به طول ۲۳ متر، کوهپیمایی متوقف میشود. از دیگر حوضچه های تنگه رغز حوضچه عشق است، حوضچه ای به شکل قلب که توجه گردشگران را به خود جلب می کند. بهترین زمان برای مسافرت به این مکان بکر، فصلهای بهار و تابستان است که چشمهها و آبشارهای این تنگه پر آبتر هستند و طبیعتا برای شنا مناسبتر از فصلهای زمستان و پاییز خواهند بود. به دلیل شرایط طبیعی و جغرافیایی منطقه هیچ گونه امکانات رفاهی ای در آن وجود ندارد و صعود در یک روز انجام می گیرد.