خانه فکری یکی از بناهای تاریخی بندرلنگه در استان هرمزگان است که قدمتی بیش از صد سال دارد و مربوط به زمان قاجاریان می باشد. این بنا توسط عبدالواحد فکری یکی از تجار مشهور بندرلنگه برای بازرگانی و تجارت بندر لنگه احداث شده بود و در حال حاضر دفتر میراث فرهنگی در آن قرار دارد؛ عمارت فکری با ۳۴۰۰ مترمربع مساحت و ۱۲۰۰ مترمربع زیربنا در بافت قدیم قسمت شرقی شهر و در محلهی پاکرتی واقع شده است و در زبان محلی بنگله فکری نامیده میشود. خانه فکری از دو حیاط بیرونی و درونی، پنج بادگیر، دو زیرزمین، بیست وپنج اتاق، ده سرویس بهداشتی و دو سرسرا تشکیل شده است.
حیاط اندرونی برای خانواده فکری و حیاط بیرونی برای مهمانان و تجار بوده است. درساخت این بنا ازسنگ، ساروج و برای سقف بنا از تیرهای چوبی درخت چندل افریقایی و حصیر های بافته شده از برگ نخل استفاده شده است. پوشش سقف از جنس کاهگل و تزیینات ساختمان شامل گچ بری و منبت کاری می باشد، اتاق ها دارای درهای چوبی و از جنس ساج هستند و دربعضی از آنها شیشه بی رنگ و بعضی دیگر شیشه های رنگی بکار رفته است. تهویه و خنکی هوای داخل این عمارت به دلیل قرار گیری ساختمان در ارتفاع پنج متری از سطح زمین و وجود راهروها و بادگیرها است.
از جمله قسمت های جالب خانه فکری اتاقی به نام حجله لنگه ای می باشد که اتاقی مخصوص برای جشن عروسی است و به روش محلی و با رنگ سبز و قرمز آراسته شده و در آن چشم زخم های ساخته شده از مهره های رنگی، چوب گیاه خرزهره و سنگ نمک وجود دارد. با توجه به آب و هوای گرم این منطقه بهترین زمان برای بازدید از این عمارت فصل پاییز و زمستان می باشد. خانه فکری به ساحل خلیج فارس نزدیک است و با طی کردن مسیر کوتاهی می توانید به ساحل برسید و از امکانات تفریحی آنجا استفاده کنید.