خانه کلبادی در استان مازندران و شهر ساری قرار دارد و یکی از موزه های دیدنی این شهر است که دارای عمر 200 ساله می باشد. این بنا با سبک معماری قاجار و به دستور یکی از امرای ارتش وقت به نام سردار جلیل ساخته شده و نام ساختمان را امیریه ، به دلیل داشتن فرزندی به نام امیر انتخاب کرده بودند. بعد از فوت امیر ،خانه به منوچهر کلبادی رسیده و بعد از فوت وی به اختیار سازمان میراث فرهنگی در آمده و به موزه مردم شناسی و باستان شناسی تغییر کاربری داده است. این سازه ،طراحی بسیار زیبا و منحصر به فردی دارد و اشیا تاریخی در آن به نمایش گذاشته شده است.
حجره ها، شاه نشین، حمام اصطبل، و شیشه های رنگی و ارسی های مرتفع این بنا آن را تبدیل به یک شاهکار معماری کرده است. این عمارت در زمان قاجار هم از خانه های بزرگان آن دوره با اهمیت تر بود که علتش، صاحبان بنا بودند که پایگاه سیاسی و نظامی داشتند. خانه کلبادی دو بخش بیرونی و اندرونی دارد که در دو طبقه و با نقشه مستطیل شکلی احداث شده است و در ساخت آن مصالحی چون آجر، چوب و سفال به کار رفته است. بام خانه نیز کاملا سفالپوش می باشد و حوض آب زیبایی روبه روی بنا به چشم می خورد. سردابه موجود در زیرزمین مجموعه به عنوان یخچال کاربرد داشته است.
در هر دو طبقه این خانه یک شاه نشین قرار دارد که از زیباترین قسمت های آن هستند، در دو سمت شاه نشین، دو رشته پلکان و همچنین اتاق هایی قرینه وار تعبیه شده اند. شیشه های رنگی و ارسی کاری هایی که در بنا وجود دارد، زیبایی دو چندان به آن بخشیده اند. موزه تاریخ ساری در سه عمارت تاریخی قرار دارد که خانه کلبادی، ساختمان اصلی آن بوده و بخش های متنوعی مثل گالری صنایع چوبی، گالری صنایع نساجی، گالری سفال گری و بخش باستان شناسی دارد. از جمله جاذبه های نزدیک خانه کلبادی می توان مدرسه علمیه مصطفی خان، آب انبار میرزا مهدی، خانه فاضلی ، خانه سردار جلیل، حسینیه پیرتکیه و مسجد جامع را نام برد، که بازدید از آنها نیز خالی از لطف نیست.