عمارت شاپوری در دوره پهلوی اول ساخته شده و به عبدالصاحب شاپوری تاجر شیرازی، تعلق دارد. خانواده شاپوری تا اوایل دهه ۷۰ هجری شمسی، در این مکان اقامت داشتند. در اطراف عمارت، باغ زیبایی وجود دارد که درختان سرو، افرا، چنار، انجیر، انار، نارنج و خرما و گل های رز و شمعدانی در آن رشد کرده و فضای بسیار چشم نوازی ایجاد کرده اند. این ساختمان ۸۴۰ متر مربع زیربنا دارد و در زمینی به مساحت ۴۶۳۵ متر مربع قرار دارد. معماری بنا تلفیقی از سبک معماری سنتی، قاجاریه و مدرن است به عنوان نمونه، وجود بالکن در این عمارت، به بهره گیری از معماری اروپایی در یک سازه سنتی ایرانی اشاره دارد.
در باغ شاپوری مانند سایر باغ های ایرانی قرینگی نسبت به محور اصلی می باشد ولی نوع درختان و موقعیت آنها نسبت به هم قرینه نیستند. عمارت شاپوری شامل دو بخش شرقی و غربی بوده و دو طبقه دارد. در گرداگرد بالكن 14 ستون به صورت قرینه قرار دارند که در نمای غربی عمارت می توان آنها را مشاهده کرد. ایوان فوقانی نیز با گچ بريها و کاشی کاری های طرح هخامنشی مزین گشته است. دسترسی به عمارت از محور اصلی نمی باشد و با 90 درجه تغییر از ضلع شمالی امکان پذیر می باشد. علاوه بر بخش مرکزی اصلی، دو ساختمان دیگر در بخش شمالی باغ وجود دارند که با هدف اقامت خدمه، کالسکه و سورچیهای عمارت بنا شده اند.
از چشم اندازهای خارق العاده این بنا می توان حوض بزرگ در وسط حیاط را نام برد که همواره پرآب بوده و صدای فوارههای آب درون آن بسیار گوش نواز است و آب این حوض از چاه موجود در باغ تامین می شد. از دیگر بخش های عمارت، گلخانه ای به مساحت حدود ۷۰ متر مربع در بخش شمال شرقی است. در بازدید از این مکان میتوانید به نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی شیراز در خانه شاپوری نیز سری بزنید و از تماشای این آثار ملی و فرهنگی لذت ببرید.