قلعه کنگلو

استان مازندران، شهر سوادکوه، روستای کنگلو
معرفی

قلعه کنگلو یکی از مکان های دیدنی سواد کوه است و در جنوب رشته کوه خِرو نِرو قرار داشته و دارای معماری اشکانی - ساسانی است ،همچنین به عقاب مازندران شهرت دارد. بخش خارجی دژ از یک باروی بزرگ سنگی تشکیل شده و در گذشته به عنوان دژ نظامی کاربرد داشته است. برج‌ های دیده‌ بانی در قسمت میانی و طرفین آن تعبیه شده اند. به عقیده برخی از مردم این سازه در زمان ساسانیان محل عبادت بوده و به عنوان عبادتگاه مورد استفاده قرار می گرفته است. در پیرامون قلعه، گورهایی رو به قلعه یا قله "خرونرو " مورد کاوش قرار گرفته که به اعصار آهن و دوره ساسانی تعلق دارند.



از یافته های ارزشمند به دست آمده از این محوطه نگین انگشتری است که واژه فرحی به معنی خوشبختی و شادکامی بر روی آن حک شده است. قلعه کنگلو به صورت پلان چهار گوش ساخته شده که علتش را می توان استفاده از آن برای ذخیره مایعات دانست هم چنین فضای داخلی این قلعه، مدور و شامل دو طبقه ساخته شده‌ بود که بخش بزرگی از آن از بین رفته و در حال ویرانی است.  با توجه به وجود ساختار باقی مانده از سازه‌ های ذخیره آب می توان فهمید که این قلعه در گذشته به طور یقین محل زندگی بوده است. از مصالحی که در ساختمان قلعه به کار رفته عبارتند از سنگ لاشه با ملات آهک و سنگ ریزه همچنین به دلیل اینکه سنگ بنای قلعه بالای تپه باستانی واقع شده دسترسی دشمن و تجاوز بیگانگان به آن بسیار سخت بوده است.



برای رسیدن به قلعه و روستای کنگلو بایستی قبل از دو آب در جاده فیروزکوه وارد جاده فرعی منطقه خطیر کوه شوید و بعد از طی کردن حدود ده کیلومتر از پل سیمانی رودخانه عبور کنید. سپس با جاده باریک، رو به رو می شوید. از خروجی جاده اصلی تا قلعه حدود ۲۰ کیلومتر راه در پیش دارید که بخشی از آن خاکی است که البته ماشین رو هم می باشد. به عنوان بهترین زمان سفر به این منطقه می توان هوای مطبوع فصل تابستان را پیشنهاد کرد چرا که زمستان‌ های این منطقه پوشیده از برف است و ممکن است رسیدن به قلعه اندکی سخت باشد.  


مشاهده بیشتر
مشخصات
نوع جاده خاکی
استان مازندران
شهر سوادکوه
آدرس استان مازندران، شهر سوادکوه، روستای کنگلو
دسته‌بندی تاریخی
ارتفاع ۱۸۱۱ متر از سطح دریا
ثبت ملی ایران
ورودی (بلیط) رایگان
مشاهده بیشتر
روی نقشه
برنامه های سفر مرتبط
برنامه سفر 3 روزه به رامسر
جاذبه های مرتبط
بلوار معلم رامسر مازندران رامسر
پل محمد حسن خان مازندران بابل
موزه ننه مکرمه مازندران بابل
آبشار گزو مازندران شیرگاه
سایت موزه گوهرتپه مازندران بهشهر
تجربه سفر
ارسال نظر
مشاهده نظرات بیشتر
{{-name-}}
امتیاز: {{-score-}}/۱۰
{{-date-}}
{{-title-}}
{{-text-}}