مسجد کبود از بناهای تاریخی تبریز است و در قرن نهم هجری قمری به دستور سلطان جهانشاه، فرمانروای قراقویونلوها ساخته شده است. ساخت مسجد حدود ۳۰ سال طول کشیده و علت انتخاب این نام برای مسجد رنگ نمای بنا می باشد، زیرا کاشی کاریهایی از رنگ آبی لاجوردی تا فیروزه ای دارد. در واقع مسجد کبود یکی از چهار مسجد آبی رنگ جهان است و کاشی های معرق، نقش و نگارهای اسلیمی و طراحی نوین هندسی، از عناصر عمده معماری بنا هستند. در زلزله سال ۱۱۸۵ شمسی گنبدهای مسجد تخریب شدند و در ۱۳۵۵ بازسازی گنبد اصلی و گنبد کوچک با استاد کاری محمدرضا معماران صورت گرفت.
قسمت های مختلف مسجد کبود شامل قسمت رواق جنوبی مسجد، فضای داخلی گنبد اصلی و شبستان و محراب می باشد. از بخش های دیگر مسجد کبود صحن، خانقاه و کتابخانه بودند که در عصر حاضر اثری از آنها باقی نمانده است و تخریب شده اند. بنای اصلی مسجد با طرح مربعی خود در جلوی صحن برپا شده و دارای گنبد اصلی و گنبد جنوبی می باشد که بر روی صحن بزرگ و صحن جنوبی کوچک تر قرار دارند و هفت گنبد کوچک سقف شبستان های شرقی و غربی و ورودی مسجد را پوشانده اند. در زمان ساخت مسجد، قسمت انتهایی شبستان و در سرداب مسجد، مقبرههایی برای سلطان جهانشاه و خانواده اش ساخته بودند؛ که امروزه این مقبره ها خالی هستند.
ساختمان گنبد های مسجد کبود شامل هیچ گونه سازهای نیستند و تحمل وزن گنبد بدون سازه برروی پایه های بسیار به معماری خارق العاده آن بر می گردد. در تمام بخش های مسجد کتیبه هایی قرار دارند و در یکی از این کتیبه ها نام نعمت الله بن محمد البواب، طراح و خطاط آیات بنا حک شده است. در کنار در ورودی و همچنین داخل مسجد می توانید آثاری سفالی و کاشی کاری های هنرمندان تبریزی با طرح های مسجد کبود را تهیه کنید. مسجد کبود در نزدیکی جاذبه های گردشگری مهمی مثل میدان ساعت، پارک خاقانی، موزه آذربایجان، خانه بهنام، خانه حیدر زاده، خانه نیکدل و موزه سنجش واقع می باشد، که می توانید در طول سفر خود از این مکان ها نیز دیدن کنید.