پل کشکان در دوره حکومت آل حسنویه و در قرن چهارم هجری قمری و در استان لرستان، 51 کیلومتری شهرستان کوهدشت بنا شده است. به اعتقاد کارشناسان این پل بر روی پل قدیمی تر بنا شده و از بزرگ ترین پل های ایران و جهان بحساب می آید. ساخت پل کشکان بر اساس کتیبه موجود، در زمان بدر بن حسنویه، سال ۳۸۹ هجری قمری آغاز و ۱۰ سال طول کشیده است. پل کشکان در شهرستان چگنی و بر روی رودخانهای با همین نام یعنی رود کشکان احداث شدهاست.
کاربرد این پل اتصال راه باستانی شهر شاپورخواست به مناطق غرب استان لرستان و سپس کرمانشاه بودهاست؛ در گویش لری به این پل «کَشکُو» گفته می شود و در متون تاریخی از آن با نام کژکی یاد می کنند. طول پل حدود ۱۹۸۴ متر و دارای چندین طاق بوده است که سه دهنه از طاق ها تخریب شده و مابقی طاق پل ها همچنان پا برجا می باشند؛ ارتفاع پل در بالاترین نقطه به ۲۶ متر و در کوتاه ترین قسمت آن ۱۰ متر می باشد. مصالح به کار رفته در ساخت پل شامل سنگ، گچ و آجر می باشد و برخی از پایههای پل با سنگهای بزرگ و حجاری شده ساخته شدهاند.
در کنار این پل بقایای سه پل دیگر از دورههای گذشته به جای مانده است که مشخصات پلهای ساسانی را دارند و احتمالاً متعلق به همان دوره می باشند. در سال ۱۳۹۷ عملیات مرمت پل کشکان با الگوی سنگ های بکار رفته در احداث بنای اولیه پل صورت گرفته است ولی در بهار سال بعد قسمتی از پل کشکان در سیل تخریب شده است. بهترین زمان برای بازدید از این بنای باستانی فصل بهار است که می توان علاوه بر تماشای پل کشکان از طبیعت زیبای اطراف نیز بهره برد و همچنین از پل هایی که از دوره ساسانی در منطقه به جای مانده است دیدن کرد.
منبع عکس ها: الهام اسدی @elamasadi