چشمه عمارت

استان مازندارن، شهر بهشهر، نزدیک شهرداری، خیابان پاسداران، جنب اداره آب
معرفی

چشمه عمارت یکی از بناهای تاریخی اطراف شهرستان بهشهر و در نزدیکی اماکن تاریخی گورستان سفید چاه و کاخ صفی آباد می باشد و در یکی از بزرگترین باغ های صفویه و به دستور عباس شاه طراحی شده است. به سبب جوشیدن چشمه ای زلال در این مکان نامش را این گونه انتخاب کرده اند. طراحی و معماری چشمه عمارت بسیار ظریف بوده و مزين به کاشی کاری و نقاشی در سر در ایوان ها و داخل صفه ها و اطراف طاق نماها بوده نیز قدمت ساخت این ساختمان به سال های ۱۰۲۱-۱۰۲۷ هجری قمری می رسد.



چشمه طبیعی در طبقه همکف آن واقع شده است که آب از دل زمین می‌ جوشد و به کانال بزرگی که در فاصله دور از ساختمان قرار دارد، سرازیر می شود، که این موضوع حاکی از سیستم آبرسانی بدون پمپ در این مکان است. چشمه عمارت در بخش جنوب شرقی باغ تپه، در محوطه ای با فرم مستطیلی شکل بنا شده است و شامل دو طبقه و حجره ها و اتاق های متعدد بوده همچنین به سبب وجود آبشارهای زیاد به منظور آبیاری باغها مورد استفاده قرار داده می شود و بیش از نیمی از آب شهر را تامین مى‌ کند. راه های اصلی بنا توسط چهار ایوانی است که دو به دو باهم قرينه هستند و در دو سوى آن‌ها، اتاق‌هاى قرينه وجود دارد.



وجود حفره‌هایی در لای دیوارهای اشکوب و همکف به اشکوب بالا از ویژگی های خارق العاده بنا بوده و باعث می شده که با به کارگیری تکنیک آوا شنودی، صدای موسیقی گروه نوازندگان که هنگام جشن‌ ها، به ‌ویژه در موسم نوروز که گرداگرد چشمه می‌ نواخته‌اند، بالا رفته و در سراسر بنا، پژواک داشته است. بخشی از چشمه عمارت در طول دهه های گذشته تخریب شده و تنها یک جرز از طبقه اول آن و قسمتی از دیوار باغ و ورودی در ضلع جنوب شرقی به چشم می خورد، با این وجود این عمارت زیبا جزو یکی از پرطرفدارترین جاذبه های تاریخی مازندران به شمار می رود.


مشاهده بیشتر
مشخصات
استان مازندران
شهر بهشهر
آدرس استان مازندارن، شهر بهشهر، نزدیک شهرداری، خیابان پاسداران، جنب اداره آب
دسته‌بندی تاریخی
ثبت ملی ایران
ورودی (بلیط) رایگان
مشاهده بیشتر
امکانات و ویژگی ها
پوشش اینترنت 4G
دسترسی به وسایل نقلیه عمومی
مشاهده بیشتر
روی نقشه
برنامه های سفر مرتبط
برنامه سفر 3 روزه به رامسر
جاذبه های مرتبط
بلوار معلم رامسر مازندران رامسر
پل محمد حسن خان مازندران بابل
موزه ننه مکرمه مازندران بابل
آبشار گزو مازندران شیرگاه
سایت موزه گوهرتپه مازندران بهشهر
تجربه سفر
ارسال نظر
مشاهده نظرات بیشتر
{{-name-}}
امتیاز: {{-score-}}/۱۰
{{-date-}}
{{-title-}}
{{-text-}}