کلیسای وانک بزرگ ترین کلیسای ایران و نیز کلیسای جامع ارامنه اصفهان است. نام آن، از نام کلیسای سورپ آمنا پرکیچ در نخجوان گرفته شده و یکی از ۱۳ کلیسای باقی مانده از قرن ۱۷ میلادی است. لقب کلیسای وانک، خواهران مقدس است و عبارت وانک در زبان ارمنی به معنای صومعه می باشد. این کلیسا از نظر طلا كاري سقف و سطح داخل گنبد و نقاشی های زیبا جزو غنی ترین مکان های تاریخی می باشد که با گذشت زمان علاوه بر حفظ جایگاه مذهبی اش، تبدیل به مکانی اداری و مرکز رویدادهای اجتماعی نیز شد و بعدها نخستین چاپخانه با ماشین چاپ در خاورمیانه، در حیاط این کلیسا احداث شد.
کلیسای وانک از بخش هایی مثل کتابخانه، چاپخانه و موزه تشکیل شده است. روی دیوارها، طاق نماها، طوق گنبد، داخل گنبد و زوایای مختلف کلیسا مملو از نقاشی های زیبا می باشد؛ نقاشی های روی در و دیوار دارای مضامینی از انجیل مقدس هستند. به عنوان مثال تصاویری از آغاز تولد تا عروج حضرت عیسی مسیح و روز رستاخیر، داوری این روز و بهشت و دوزخ جزوی از این موضوعات می باشند. در حياط کليسا برج ناقوس سه طبقه را می بینیم که در طبقهی سوم آن ناقوسی بزرگ قرار دارد و حدود ۴۰ سال پس از ساخت بنای اصلی به مجموعه اضافه شده است.
موزه بزرگ کلیسا یک قرن قدمت دارد و در آن اشیای با ارزشی مانند نقاشی های برجسته تاریخی، کتب نفیس خطی انجیل، نمونه لباس ها و وسایل ارامنه نگهداری می شود. از بخش های مهم دیگر این موزه، مجموعه صنعت چاپ و مجموعه مربوط به نسل کشی ارامنه است. نمازخانهی ساخته شده در کلیسا شامل دو قسمت شبستان و محلی به منظور اجرای مراسمات مذهبی می باشد و سر تا سر دیوار آن با کاشی های رنگی مزین شده است.