در مرکز شهر شیراز بازار بزرگی به نام بازار وکیل قرار دارد که به فرمان کریم خان زند ساخته شده است. در نزدیکی بازار وکیل، مسجد و حمام وکیل را می توان مشاهده کرد. ساخت این مکان حدود ۲۱ سال طول کشیده و از نظر معماری شامل سه بخش مجزای گذرگاه، حریم مغازه و فضای مغازه است. هم چنین سراها و راستههای مختلفی مانند راستای بزازان، بازار مسگرها، بازار کلاهدوزها، بازار سراجها و شمشیرگرها در آن قرار دارند که بر اساس نوع مغازههای فعال، نام گذاری شده اند.
بازار وکیل محل فروش انواع فرشهای دستباف و ماشینی ایرانی، پارچه و زیورآلات سنتی است. سیستم تهویه هوا به علت ارتفاع زیاد سقف طاق و تویزهای بازار به وسیله بادگیرهای ساده انجام می شده. همچنین هوا و نور توسط دریچهها و روزنههایی به نام جامخانه یا هورنور موجود در زیر سقف به بازار می رسیده. اما پس از مرمت این روزنهها بسته شده و در بالای مغازهها، مشبک هایی جهت تهویه هوا و ورود نور تعبیه شده است.
بخش های مختلف بازار وکیل شیراز عبارتند از بازار نو که توسط میرزا یوسف اشرفی مازندرانی، ساخته شده و عامل توسعه راسته شمالی می باشد. چهار سوق که فضایی همانند چهار راه به وجود آورده و دو راسته اصلی شمالی ـ جنوبی و شرقی- غربی در آن به هم می رسند. در این چهار سوق، روی یه هشتی بزرگ تاق ضربی مرتفعی ساخته شده که بیشتر از دویست سال قدمت دارد. راسته شمالی، میتوانید مغازههای فروش ترمه و کلاه دوزی را در آن ببینید. راسته جنوبی، به راسته پارچه فروشان معروف است و از ۲۲ مغازه فروش صنایع دستی تشکیل شده است.