تنگه رازیانه با ۳۰ هکتار وسعت در میان کوهستان های سرسبز استان ایلام و در محدوده روستای چنار باشی و رود تنگه گر آب جای دارد. همچنین از غرب به سمت قله کبیر کوه و از شرق به سمت قله کوه سیوان چشم انداز دارد. سنگ های آهکی مکانی که تنگه در آن قرار گرفته در اثر فرسایش های آبی شکل های خاصی به خود گرفته اند و منشا اولیه این اثر طبیعی می باشند. علت انتخاب این نام برای تنگه رویش گیاه دارویی رازیانه با گل هایی زرد رنگ از چندین هزار سال پیش در منطقه است. پرندگان مهاجر و بومی و همچون راسو، سمور، کل، بز، شغال، کاراکال و گربه وحشی در این منطقه زندگی می کنند.
مسیر تنگه از دو طرف با کوه و چمن و درختان موجود روی کوه ها پوشیده شده است و با دامنه شیب دار کوه به تنگه باریک و پر پیچ و خم میرسد که دیواره های بلند و سنگی دارد و حتی گیاهانی در میان این دیواره ها رشد کرده اند. طول تنگه بیش از سه کیلومتر و عرض آن از یک تا ۶ متر متغیر است و ارتفاع دیواره های آن ۱۵ تا ۳۰ متر می باشد. رود خانه ای از میان تنگه عبور می کند که از سراب گرو سرچشمه گرفته، سپس در پهنه دشت جاری می شود، این رودخانه در فصل زمستان و اوایل بهار بسیار پرآب است.
از جاذبه های دیدنی نزدیک به تنگه رازیانه می توان روستای گنجه، تنگ کافری، شهر تاریخی سیمره و تنگه زرانگوش را نام برد. تنگه رازیانه در مهر ماه مملو از بوی خوش رازیانه ها بوده و مناسب پیاده روی می باشد. در فصل بهار عشایر چادر نشین در منطقه حضور دارند و تنگه پر آب می شود راه رفتن درون آن کمی سخت است. در فصل زمستان نیز به دلیل بارش های شدید برف، جاده ها کمی صعب العبور بوده و باید تجهیزات کافی با خود داشته باشید.