آثار باشکوه متعددی در شیراز جای دارند، حمام وکیل شیراز یکی از این آثار ارزشمند می باشد. این حمام به دستور کریم خان زند، و به صورت حمام عمومی با ۸۶۰۰ متر زیربنا، ۱۲۰ متر طول و ۸۰ متر عرض در کنار مسجد و بازار وکیل شیراز ساخته شد. و در حال حاضر به موزه گرمابه وکیل تغییر کاربری داده است. دور تا دور حمام مجسمه های مومی زیبایی قرار دارند و کف حمام با سنگ فرش پوشیده شده که زیر این سنگ فرشها مسیری برای عبور آب گرم تعبیه شده و بدین ترتیب کف آن همیشه گرم می ماند.
در دوران گذشته حمام برای انجام مراسمی از جمله جشن حمام زایمان، جشن مراسم آشنایی و خواستگاری دختران، مراسم سنتی حنابندان کاربرد داشته است. ورودیه آجر کاری شده زیبایی قبل از ورود به حمام قرار دارد که در زمان قاجاریه به حمام اضافه شده است. پس از گذر از درب ورودی، ابتدا با رختکن رو به رو می شوید. رختکن یکی از اصلی ترین قسمت های این حمام است و در زمان زندیه و حکومت پهلوی مکانی برای تعدیل آب و هوای داخل و خارج بوده است.
قسمت اصلی حمام سربینه نام دارد و دارای سقف گنبدی شکل و هشت ستون سنگی است. نقشهایی از داستان های اساطیری مثل فرهاد کوه کن و بیژن و منیژه همچنین داستان های مذهبی مثل معراج پیامبر و قربانی کردن اسماعیل (ع)، روی دیوارها و سقف حمام با آهک که با دوام تر از گچ می باشد، حک شده است. تعداد ۳۰ مجسمه مومی در بخش سربینه حمام که لباس های دوران زندیه را بر تن دارند قرار دارند و با بازدید آنها می توانید روش لباس پوشیدن و سبک زندگی دوران زندیه را مشاهده کنید.