خانه تدین در کوچه عباسیه، بخشی از محله بزرگ ناسار، یکی از پنج بخش بزرگ استان سمنان قرار دارد. این خانه که به خانه محمدیه نیز معروف است متعلق به محمدیه داماد میرزا عبدالله تدین، یکی از کاسبان خوش نام سمنانی است، که در دوره قاجار و هم زمان با راسته شمالی جنوبی بازار سمنان ساخته شده است. میرزا عبدالله قاجار، عکاس مخصوص ناصرالدین شاه قاجار در سال 1284 هجری قمری، عکسی از این بنا ثبت نموده است. این خانه زیبا با دیوارهای سفید، از آجر، خشت، خاک رس و سنگ ساخته شده است و دارای سه بخش اندرونی، بیرونی و خدمتکاران است، که هر کدام ورودی مخصوص به خود را دارند.
درب اصلی در خیابان طالقانی فعلی (معبر عمومی محله)، درب حیاط بیرونی در کوچه منشعب از بازار قرار داشت و درب فرعی مربوط به قسمت خدمتکاران بود. اهالی خانه در بخش اندرونی زندگی میکردند که شامل بخشهای تابستان نشین، زمستان نشین، بهار خواب داخلی، هشتی، حوض خانه و دالان ورودی و حیاط اندرونی است. بخش تابستان نشین دارای بادگیر بلند و زیبایی است که علاوه بر خنک کردن اتاق در فصل تابستان، جلوه ویژهای به فضای ساختمان داده است. اتاقهای اندرونی دارای تزیینات گچ بری و سقفهای جناقی هستند که زیبایی خاصی به بخش اندرونی میدهد.
بخش بیرونی برای پذیرایی مهمانها و ملاقاتهای تجاری مهم بوده است و در ورودی آن سمت کوچه منشعب از بازار قرار دارد. این بخش دارای اتاقهای بزرگ در قسمت جنوبی، راهروی مرتبط به حیاط اندرونی و یک زیرزمین برای انبار کالا میباشد و تزیینات آن شامل سقفهای چوبی زیبا در اتاقهای همکف و سقفهای جناقی و تزیینات آجری در زیرزمین است. بخش خدمتکاران در قسمت جنوبی حیاط اندرونی قرار گرفته است و شامل اتاقهای خدمه، آشپزخانه، اسطبل انبار هیزم و ... بوده است و فاقد تزیینات و معماری خاصی است. تفکیک عملکردهای مختلف در خانه تدین نمونه کاملی از معماری سنتی ایرانی در خانههای قدیمی است.