عمارت عالی قاپو جلوه گر یکی از زیباترین ترین معماری های ایرانی است که در میدان نقش جهان واقع شده است. این بنای تاریخی در دوره صفویه احداث شده و در آن زمان نقش ورودی دولتخانه صفویه را ایفا می کرده است. شاه عباس اول صفوی دستور ساخت این عمارت را صادر کرده و برگزاری جلسات حکومتی و استقبال از مهمانان خارجی در این مکان صورت می گرفته؛ همچنین وقتی مسابقات چوگان و اسب سواری در میدان نقش جهان انجام می شد در بالکن بزرگ عمارت که بر دوش ۱۸ ستون بلند حمل می شود، به تماشای مسابقات می پرداخته است.
یکی از دلایل شکوه این عمارت گچ بری هایی با اشکال مختلف در آخرین طبقه که معروف به اتاق موسیقی یا اتاق صوت است و داخل آن تزیینات بسیار زیبایی مثل تصاویر خارق العاده ای از جام و ساز بر دیوارها حک شده اند .این اشکال آنقدر با ظرافت طراحی شده اند که باعث طبیعی و بدون انعکاس رسیدن صدا ها به گوش می شوند. معماری خارق العاده عمارت عالی قاپو به گونه ای است که؛ از روبرو یک کاخ ۲ طبقه و از پشت کاخ، ساختمانی ۵ طبقه و از طرفین نیز ۳ طبقه فرض می شود. این عمارت در طول زمان در طی 5 مرحله ساخته و بازسازی شده است و از دو بخش تشکیل شده؛ قسمت جلویى و مدخل عمارت و ساختمان اصلى کاخ که قسمت جلویى ساختمان از ساختمان اصلى جلوتر و مدخل عمارت را نیز در خود جای داده است.
در بالای مدخل ایوانی ساخته شده که از 3 جهت باز است و شاهد وجود اتاقی چوبی و حوضى زیبا با لبههاى مرمرین و فوارههایی در وسط ایوان هستیم. مدخل ورودی به دهلیزى که به صورت شمالى - جنوبى ساخته شده ، راه دارد و عمارت عالی قاپو پشت این دهلیز قرار گرفته است. در طرفین درب ورودی ساختمان دو سکوی سنگی همراه با کتیبه هایی در بالای آنها قرار دارد. بعد از درب ورودی کرباسی ها نمایان می شوند که در مقابل در ورودی دری دیگر با دو سکو تعبیه شده که راه ارتباطی این کرباس با حیاط پشتی می باشد.