یکی از قلعههایی که در منطقهای کوهستانی و در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق شهرستان هشترود در استان آذربایجان شرقی ساخته شده قلعه ضحاک است که احتمال می رود به عنوان، دژی نظامی کاربرد داشته، این بنا با نام های قلعه آژدهاک و نام محلی نارین قالا نیز خوانده می شود. قلعه ضحاک را بنا بر شواهد موجود از بناهای بازمانده اواخر دوره اشکانی و ساسانی می دانند، با توجه به دروازه های آن که بقایای برج های نیمه استوانه ای هستند و همچنین وجود پوشش سنگی دیواره ها مربوط به زمان ساسانیان اثباتی بر درستی این ادعا است. این قلعه برای اولین بار توسط سرهنگی بنام مونت ایت انگلیسی در سال 1830 کشف شد.
بنا بر اسطورهها، ضحاک ماردوش در قلعه ضحاک می زیسته و کاوه آهنگر از قهرمانان شاهنامه فردوسی، از یکی از محله های قدیم هشترود علیه او قیام کرده و تخت را از او می گیرد.قلعه ضحاک دارای طولی حدود ۱۰ کیلومتر و عرض ۲ کیلومتر است. این قلعه از سه طرف مشرف به پرتگاه بوده و در احاطه دو رودخانه قرانقو و شور چایی واقع شده همچنین دیوارهای آن کنده کاری شدهاند. بخش های مختلف قلعه عبارت اند از مخازن سنگ، آب انبار، آسیاب، سالن شورا، حمام و دهها قسمت دیگر. اتاق های متعددی به صورت حفره های بدون سقف به همراه طاقچه همچنین حفره های تکی وجود داشته که در صخره های عمودی کوه کنده شده اند.
تنها بنای خارج از خاک که تقریباً سالم باقی مانده، یک چهار طاقی است، که مورد مرمت قرار گرفته است. منبع تامین آب قلعه، چشمه موجود در دامنه کوه نزدیک قلعه بوده که آب از این چشمه به وسیله لوله هایی به ارتفاعات قلعه انتقال داده می شده است. راه اندازی سایت موزه برای نمایش اشیای حاصل از کاوش ها، انتقال برق تا پای قلعه، آسفالت جاده، احداث تعداد زیادی پلکان در مسیر اصلی ورودی قلعه و پلکان های سنگی در صخره ها، نصب حایل و ایجاد پل فلزی بر روی رودخانه قرانقو و استقرار دو نگهبان دائمی از اقدامات مهم صورت گرفته در منطقه برای راحتی گردشگران می باشد.