مسجد نصیرالملک یکی از جاذبه های گردشگری شیراز است که قدمت آن به دوره قاجاریه باز می گردد. این بنا ۲۲۱۲ متر مربع زیر بنا دارد و مساحت آن برابر با ۲۹۸۰ متر مربع است. ساخت مسجد از سال ۱۲۹۳ به دستور، میرزا حسن علی خان حاکم وقت فارس و با معماری محمد حسن معمار آغاز شد و تا پایان اثر حدود ۱۲ سال سپری شد. این مسجد زیبا که با نام مسجد صورتی نیز شناخته می شود، زیرا در همه بخش های آن کاشی های متعدد به رنگ صورتی استفاده شده است. به همین سبب فضای بسیار مناسبی برای عکاسی فراهم می باشد، همچنین پنجرههای چوبی و شیشه های رنگی، موجود در بنا چشم انداز ویژه ای در آن ایجاد کرده است.
پس از عبور از هشتی، وارد راهرو ی تاریکی خواهید شد که در انتهای آن، حیاط پر نور مستطیل شکل با حوضی زیبا و مزین به گلدان های رنگارنگ قرار گرفته است. بنای نصیرالملک در گذشته شامل مسجد، منزل، حمام و آب انبار بوده اما اکنون به غیر از مسجد فقط بخشی از منزل نصیرالملک که شامل تالار، حیاط و زیر زمین میشود، باقی مانده است. در قسمت ورودی مسجد، طاق نمایی عظیم با کاشی های هفت رنگ، موجب جذابیت هر چه بیشتر فضا شده است. بالای قابِ دَر، شعری از شوریده شیرازی روی سنگ مرمر نقش بسته که نام سازنده مسجد و سال اتمام آن را نمایش می دهد .
مسجد نصیرالملک شامل دو ایوان شمالی و جنوبی است و ایوان شمالی دو شبستان مختلف شرقی و غربی دارد که در فاصله کمی از یکدیگر قرار گرفته اند و کاربری مختلفی دارند. ایوان شمالی طراحی پیچیده تری نسبت به ایوان جنوبی دارد در واقع ایوان جنوبی صرفا برای قرینه سازی طراحی شده است. گاو چاه یکی از بخش های دیگر مجموعه است که محل نگهداری حیواناتی بوده که از چاه آب میکشیدند. آب چاه وارد حوضچه مسجد شده و سپس از فواره داخل حیاط مسجد فوران می کرد.