سنگ نگاره های نقش رجب در۱۳ کیلومتری شهر مرودشت ودرفاصله ۳ کیلومتری شمال تخت جمشید و سمت راست جاده شاهی واقع شده است. حجاریها شامل ۴ نقش برجسته تاج گذاری اردشیر بابکان در سال ۲۲۴م و دیگر نقش برجسته مربوط به کرتیر، موبد بزرگ دوره ساسانی است. در این محل و در دامنه کوه، محوطه روباز غار مانندی وجود دارد که بر سه بدنه شمال شرقی و جنوبی آن سه مجلس از مراسم تاجگذاری شاهان ساسانی حجاری گردیده است. نگاره های روی سنگها مراسم باشکوهی از تاجگذاری اردشیر بابکان، موسس سلسله ساسانی را به تصویر می کشد. این مجلس چهار متر و نیم پهنا دارد و از هشت نفر مرد و زن و کودک تشکیل شده است.
مقابل نقش رجب محوطه گسترده ای وجود دارد که گویا زمانی در آن خانههایی وجود داشته و در واقع نقطه آبادی بوده است. در زمان پادشاهی بهرام دوم سنگنگاره کوچکی نیز به طرحهای نقش رجب اضافه شده است که در سمت چپ سنگنگاره اول قرار دارد. این نگاره متعلق به کرتیر روحانی با نفوذ و قدرتمند زرتشتی است و در واقع تنها نگارهای می باشد که متعلق به شاهان نیست. در سمت راست این نگاره ها نقش برجسته شاپوراول قرار گرفته است که از دیگر حجاری های به جامانده در این محل می باشد. شاپور اول ساسانی و اهورامزدا هر دو سوار بر اسب، حجاری شدند و شاپور در حال گرفتن حلقه شهریاری از دست اهورامزدا است. این سنگنگارهها، تصاویر زیبایی دارند که نشانگر تاریخ باستان و عهد ساسانیان میباشد.
در سمت چپ چهارمین و آخرین سنگنگاره نقش رجب، نقشبرجسته شاپور ساسانی است و در یک محوطه کوچک به ارتفاع یک متر و نیم از سطح زمین واقع شده است. در این سنگنگاره، شاپور اول ساسانی سوار بر اسب و ۹ نفر از بزرگان سلطنتی در پشت سر او ایستادهاند. اردشیر بنیانگذار شاهنشاهی ساسانی در سه نقطه مراسم تاجگذاری خود را نقش کرده که یکی در همین نقش رجب، دومی در نقش رستم و سومی در تنگاب فیروزآباد قرار دارد. نقش رجب بهدلیل نزدیک بودن به شهر باستانی استخر، زادگاه اردشیر و شاپور و نیاکان آنها بوده است. از همین رو این پادشاهان مراسم تاجگذاری خود را در این شهر انجام میدادند و نقوش و تصاویری از اینگونه مراسم در نقش رجب و نقش رستم بهجای مانده است.