خانه لطفی در دوره مظفرالدین شاه قاجار در شهر دامغان، استان سمنان بنا شده است؛ و در حال حاضر موزه تاریخ شهر دامغان در آن قرار دارد که مجموعه آن شامل آثار مردمشناسی مانند؛ ابزار کار آهنگری، اسناد و قبالهها، لباسهای محلی، لوازم خانه، وقفنامه و بیعنامه می باشد. این خانه در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع ساخته شده است و از قسمت های مختلفی مانند حیاط بیرونی، اندرونی، حیاط پشت حیاط اندرونی، آب انبار، تنورخانه، خانه مستخدمین و اصطبل ساخته شده است که هر کدام بخش هایی جداگانه ای دارند.
معماری، طرح بنا و تزئینات انجام شده در این عمارت، بسیار زیبا و دلنواز هستند؛ ورودی اصلی بنا از طرف بالا محله است و این ورودی دارای تزئینات آجرکاری و طاقنماهایی است که باعث زیبایی بیشتر مجموعه شده است، روبروی ورودی ساختمان دو طبقه ای ساخته شده که طبقه اول آن زیرزمین می باشد و طبقه دوم که با پنج پله از طبقه اول جدا می شود و دارای ایوانی با چهار ستون گچی و سرستون های گچبری زیبا است. حوضی در میان حیاط خانه لطفی وجود دارد که دورتادور حوض، حجرههایی قرار گرفته اند؛ دیوارهای بلندی، حیاط خانه را در بر گرفتهاند که به گفته کارشناسان راهکاری برای در امان بودن از بادهای فصلی در طول سال می باشند.
شرایط اقلیمی شهرستان دامغان از اقلیم مرطوب تا اقلیم های خشک و فرا خشک می باشد در نتیجه بهترین زمان سفر به این شهر فصل بهار است. از دیگر آثار با ارزش و دیدنی اطراف این بنا؛ برج چهل دختر، مسجد تاریخانه، بازار دامغان، برج پیرعلمدار، مسجد جامع دامغان، گنبد زنگوله و قلعه دولت آباد است که مکان هایی دیدنی برای بازدید گردشگران می باشند. علاوه بر اینها خانه صدیق که در کنار خانه لطفی واقع شده است، از جاذبه های با ارزش دامغان محسوب می شودکه دیدنش خالی از لطف نست.